Om oss

Hur allt började

Vi vill vara den självklara säljpartner för hållbara företag!

Ekologiska Säljbolaget har funnits sedan 2010 efter att Mikael Palmberg, VD och grundare, efter flera år inom servicebranschen ledsnade på matfusket. En idé om att hjälpa mindre varumärken med ekologiska produkter att växa och få dem att synas i dagligvaruhandelns butikshyllor blev grunden till vad vi är idag. Sedan vi startade har marknaden för ekologiska livsmedel ökat markant där ökad kunskap hos både butik, restaurang och konsument skapar nya möjligheter. Därmed växte vår säljkår för foodservice fram och i snart fem år har vi utöver dagligvaruhandeln även hjälpt våra uppdragsgivare att växa inom restauranger, kommuner och grossister genom storkundsbearbetning och anbudshantering.

Idag är vi totalt 19 personer som dagligen arbetar med att tillgängliggöra våra uppdragsgivares produkter genom att bygga distribution, genomföra kampanjer och sprida kunskap om ekologiskt. För att ställa ett extra krav på oss själva såg vi till att i slutet av 2018 bli KRAV-certifierade som företag vilket vi är stolta över. Att vara Sveriges enda KRAV-certifierade säljpartner stärker vårt ansvarstagande att vi vill göra skillnad i för alla parter från odlare, förädlare, butik och konsument. Ekologiska Säljbolaget är ett familjärt gäng med teamkänsla där alla har ett brinnande intresse för ekologiska livsmedel och vår strategi är tydlig: vi vill vara bäst på ekologiskt!

galleri/krav-marke-farg

Vi gör skillnad

Med en bred erfarenhet och kunskap handlar vårt främsta arbete om att säkerställa att våra uppdragsgivares produkter finns i sortimentet oavsett om det är en butik, skola, café eller restaurang. När distributionen är på plats ser vi till att främja användandet och öka synligheten av produkterna med hjälp av kampanjer, exponeringar och aktiviteter. Vi skräddarsyr lösningar för varje kund med allt från att informera om produkter och tillagning till genomförande av uppseendeväckande exponeringar och aktiviteter i butik. Genom att presentera flera av våra uppdragsgivares produkter tillsammans under demonstrationer eller mässor kan vi även skapa nya möjligheter och relationer för att främja våra varumärken ytterligare. Varje projekt följs noggrant upp där vi utvärderar resultatet och vilken utveckling det medfört för att säkerställa att vi jobbar i rätt riktning – lyfter våra uppdragsgivare till nya nivåer och därmed gör skillnad.

Foodservice

Med gedigen kunskap och erfarenhet inom storköksmarknaden har vi arbetat mot foodservice sedan 2015. Vårt foodserviceteam består av key account managers och försäljningschef som bearbetar bland annat kommuner, caféer och restauranger som vill utveckla sitt arbete med ekologiska produkter. Inom foodservice hanterar vi även anbudsförfrågningar och genomför analyser av marknaden för att följa trender och nya möjligheter för våra uppdragsgivare.

Självklart är vi uppdaterade om det senaste inom ekologiskt och aktuella trender där vi gärna delar med oss av vår kunskap inom ekologi, miljö, mat och kvalité. Vi anordnar även kurser i matlagning där vi lär ut om våra produkter och inspirerar våra kunder både i stort och smått. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta vad vi kan göra för dig!

Dagligvaruhandeln

Vår säljkår för dagligvaruhandeln består av sju säljare, en säljledare samt försäljningschef och är rikstäckande hela vägen från Skåne till Norrland. Vi delar in året i fyra säljcyklar där vi genomför omkring 850 unika kundbesök per säljcykel. Tillsammans med merchandisers som regelbundet besöker butiker säkerställer vi sortimentet genom att bygga distribution, genomföra kampanjer, exponeringar och aktiviteter i butik.

Gemensamt för oss alla är att vi brinner för ekologiskt och tillsammans med butikerna skapar lösningar som tillgängliggör våra uppdragsgivares produkter. Att upprätthålla en god relation med våra kunder och skapa möjligheter för varje varumärke är vår högsta prioritet!

Merchandising

Inom dagligvaruhandeln erbjuder vi även butiksplock där våra merchandisers arbetar på egna distrikt och besöker butiker regelbundet över hela landet. Arbetet innebär att beställa, plocka upp och sköta underhållet för våra direktleveranser i butik men vi hjälper även till med skyltning och andra uppgifter. Vi är vana vid uppdrag som varierar både i tid och omfattning och genom att vi regelbundet besöker butiker bygger vi långsiktiga relationer med våra kunder. Tillsammans med säljkåren skapar vi möjligheter att genomföra kampanjer och aktiviteter i butik vilket tillgängliggör våra uppdragsgivares produkter.