Ekoleveransen fyller fyra år

Ekoleveransen fyller fyra år

Den 11 juni 2020 levererade vi vår första order via Ekoleveransen. Idag firar vi fyra år och har sen starten levererat till över 150 butiker i hela landet. Ekoleveransen är vår egen grossist som utgörs av ett samarbete mellan oss på Ekologiska Säljbolaget och Alt Grönt. Alt Grönt, en välkänd grossist i Vallentuna strax utanför Stockholm, har levererat ekologiska produkter sedan 80-talet. Genom att ta vara på båda företagens kometens startade vi Ekoleveransen, men vi tar det från början…

Sedan Ekologiska Säljbolaget grundades år 2010 har vår affärsidé handlat om att hjälpa ekologiska och hållbara varumärken att växa inom dagligvaruhandeln och storhushåll/foodservice. Under åren har vår portfölj sett olika ut där vi har haft mellan fyra och femton uppdrag men alltid med samma fokus: Att tillgängliggöra ekologiska och hållbara produkter.

Produkter som saknar listning centralt hos butikskedjorna behöver nå ut på marknaden för att vara tillgängliga inom dagligvaruhandeln. En utmaning som vi ofta stötte på var att nå ordervärdet för fraktfri gräns så att butikerna inte behövde stå för dyra fraktkostnader eller onödiga volymer. Om produkterna inte snurrar ur hyllan blir det kross vilket i sin tur innebär ett onödigt matsvinn.

Idén för Ekoleveransen var född och den förenade oss med Alt Grönt. Alt Grönt har levererat ekologiska livsmedelsprodukter mot storkök innan eko var en vardaglig term. Från sitt lager i Vallentuna levererar de med egna bilar i Stor-Stockholm. Efter att både Mikael Palmberg, VD på Ekologiska Säljbolaget, och Johan Fransson, VD på Alt Grönt, diskuterade möjligheten att ta vara på varandras kompetens var Ekoleveransen född.

När de stora puckarna om sortiment, lager och logistik var på plats gick det undan och vi kunde gå live med vår egen grossist. Ekoleveransen i Sverige AB är ett separat bolag där Mikael och Johan har lika stor andel. Johan med personal på Alt Grönt hanterar lager, plock, leverans och fakturering medan vi på Ekologiska Säljbolaget presenterar Ekoleveransens sortiment genom våra säljare som redan har relation med butikerna.

Ekoleveransen gör det möjligt för butikerna att bredda sitt sortiment med ekologiska och hållbara varor där de bara behöver ta hänsyn till ett fraktkrav. Vi levererar alla varor på en order, en leverans och en faktura vilket både underlättar för butikerna och bidrar till minskade transporter och matsvinn.

Kontakta oss gärna så berätta vi mer!