Jimmy på Sweden Rock Festival

Jimmy på Sweden Rock Festival

Sweden rock bygger varje år en restaurang åt alla artister och backstage. Våran KAM Jimmy Möller är köksmästare där och gör sitt 12e år i köket. Det är vi mycket stolta över!

Hej Jimmy, hur kommer det sig att du blev köksmästare hos just Sweden rock?

Jag känner en av de förra ägarna och han berättade att de ville göra en riktig restaurang för sina inbjudna artister där man kunde sitta ner och välja från en matsedel med tydliga svenska förtecken. Jag sa ja och gör mitt 12e år i köket nu.

Vad står på årets meny?

🥪 I år kör vi en riktigt god toast skagen, där vi valt att göra egen majonnäs för en riktigt fräsch start.

🥗 Varmrätten blir Svensk oxfilé och odlad fjällröding från Jämtland med tillbehör. Det finns alltid vegetariska alternativ att välja bland också, vilket uppskattas av många artister.

🍓 Desserten är alltid samma och det är svenska färska jordgubbar som serveras med en vaniljpannacotta och kaksmulor. Vi har också alltid glass eller sorbet att bjuda på.

Kan du berätta om någon utmärkande person som du serverat?

Mina favoritgäster råkar ju sammanfalla med de man uppskattar musikalisk, men Ozzy Osbourne 2011 var en höjdare. Iron Maiden, Judas Priest, Megadeath har också varit favoriter. Min svenska favorit Nationalteatern och Ulf Dageby spelade 2014 och de avlade visit i vårt kök och tackade för maten.

Har du någon gäst som varit extra nöjd efter maten?

Vår nöjdaste gäst är nog Dee Snider och Twisted Sisters , han åt hos oss tre gånger och fick då bland annat en grillad lax med en bouillabaissesås med mycket saffran och vitlök. Han gav en bok till en av kollegerna som precis hade fått barn med autograf och dedikation. Mycket nöjda gäster har det blivit under åren.

 

Tack Jimmy för att du är en del av oss och för att vi fick ställa lite frågor till dig! Nu hoppas vi att du njuter av bra musik och att du är en grym kock vet vi redan så att gästerna är nöjda med maten i år är ett faktum! 💚

#vigörskillnad #swedenrock